Kenniscafť LVB & verslaving op 16 mei a.s.
Nieuws

Kenniscafť LVB & verslaving op 16 mei a.s.

08 mei 2019  |  deel dit bericht

Op 16 mei a.s. staat het kenniscafé ‘LVB & verslaving’ op het programma. Orthopedagoog en LVB deskundige Reina Marchand (werkzaam als orthopedagoog generalist bij Trajectum) komt een interactieve lezing geven over het thema LVB & verslaving. Binnen Trajectum en Tactus is Reina als behandelaar betrokken geweest bij de behandeling van mensen met een licht verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek.

  • Wat komt hier allemaal bij kijken?
  • Welke vormen van verslaving komen vaak voor?
  • Waar zitten de specifieke kenmerken in de ondersteuning van mensen met een verslaving en een verstandelijke beperking?
  • Maar ook, welke signalen kunnen begeleiders oppakken en wat kunnen ze ermee doen?

 

Het kenniscafé heeft een inloop vanaf 16:00 uur en start om 16:30 uur. Om 18:00 uur sluiten we af en is er gelegenheid om na te praten met een drankje. Heeft u vooraf al vragen aan Reina? Dat kan. Mail uw vraag naar diana.koeleman@detwentsezorgcentra.nl en schrijf u in om tijdens het kenniscafé zelf het antwoord van Reina te horen.

Locatie: Ontmoetingscentrum LosserHof.

 

Klik hier voor meer informatie over LVB en verslaving.

 

Het kenniscafé is primair bedoeld voor en door medewerkers van De Twentse Zorgcentra, maar ouders, verwanten of externe netwerken zijn ook van harte uitgenodigd. Het kenniscafé is een plek waar we informeel kennis en ontwikkelingen met elkaar delen en doorgeven.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@detwentsezorgcentra.nl.

(medewerkers van De Twentse Zorgcentra kunnen zich aanmelden via intranet)

meer nieuws

 
27 mei 2019