Inspiratiedag 18 april 2019
Nieuws

Inspiratiedag 18 april 2019

19 maart 2019  |  deel dit bericht

Werken in de gehandicaptenzorg is mooi werk. En soms ook zwaar. Vooral als je in contact met die ene bewoner stuit op moeilijk verstaanbaar gedrag. Soms weet je gewoon niet wat hij of zij van je vraagt of hoe je hem of haar verder kunt helpen. Tijdens de inspiratiedag op 18 april vertellen echte begeleiders, begeleiders van De Twentse Zorgcentra, over hun zoektocht naar een beter leven voor hun bewoners. Zelfs toen het uitzichtloos leek. Samen met familie, behandelaren of het centrum voor consultatie en expertise (CCE) maakten ze stappen. Kleine stapjes. Maar ze konden weer verder! Deze inspiratie dag staat in het teken van kennis delen, herkenbare verhalen vertellen, inspiratie, motivatie, praktische workshops en het bieden van perspectief!


Deze inspiratiedag is in eerste instantie door begeleiders voor begeleiders!


Naast de herkenbare verhalen zijn er op deze dag ook 4 mooie workshops te volgen.

1. In beweging komen…. HOE DAN..?

Hoe kom je verder als de situatie weinig perspectief lijkt te hebben. Deze workshop geeft praktische bewegingstips om weer een stap te kunnen zetten.

Door: Sasja Geurtse

 

2: Kijken naar positieve elementen van ieders verhaal

Kun jij de kleine lichtpuntjes herkennen, zelfs als er je zelf deel van uitmaakt? Kom ervaren hoe jouw collega’s dit doen en breng al je goede ideeën samen.

Door: Anja Schaepers

 

3: Het verdragen van onmacht. Wat doet het met jou?

Herken jij die knoop in je maag als je in een situatie vol onmacht zit? En welke reactie roept dit bij jou op? Ethische dilemma’s worden in deze workshop praktisch bekeken.

Door: Jolien Bos

 

4: Stap in een ander perspectief!

Door: Tanja Pluimers

 

Deze inspiratie dag is gratis en inclusief een lekkere lunch. Er is echter wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Stuur een mail naar LerenenOntwikkelen@detwentsezorgcentra.nl om aan te melden.

meer nieuws

 
27 mei 2019