Kick-off leerwerklijn Schoonmaak bij LSV Lonneker
Nieuws

Kick-off leerwerklijn Schoonmaak bij LSV Lonneker

14 maart 2019  |  deel dit bericht

Op maandag 11 maart is bij voetbalvereniging LSV Lonneker de leerwerklijn Schoonmaak van De Twentse Zorgcentra gestart. LSV Lonneker werkt al geruime tijd nauw samen met De Twentse Zorgcentra. Tijdens de kick-off sessie voorafgaand aan de start gaven medewerkers van De Twentse Zorgcentra uitleg over de leerwerklijn Schoonmaak, lieten deelnemers de leerwerklijn zien aan de aanwezigen en was er een rondleiding door het gebouw van LSV Lonneker. De leerwerklijn is geïntroduceerd zodat deelnemers zich kunnen ontwikkelen en kunnen groeien in het werk. Aan de hand van kaarten met stappen om te volgen, leren deelnemers het werk precies op de juiste manier uit te voeren. De leerwerklijn stimuleert ook de doorgroeimogelijkheden. In het begin van het traject krijgen deelnemers veel begeleiding en ondersteuning en dit wordt indien mogelijk langzaam afgebouwd.

 

Bij LSV Lonneker maken de deelnemers van De Twentse Zorgcentra onder het toeziend oog van begeleiders de ruimtes schoon van de voetbalvereniging, zoals de kleedkamers, de wc’s en de kantine. Daarnaast wassen, drogen en vouwen zij de tenues van alle 36 teams van LSV Lonneker. Hans Koier, voorzitter van LSV Lonneker: ‘‘Ik ben erg tevreden over de samenwerking met De Twentse Zorgcentra en ben enthousiast over de nieuwe leerwerklijn Schoonmaak.’’

 

RuimBaan

RuimBaan is het arbeidsintegratiebureau van De Twentse Zorgcentra en is nauw betrokken bij de implementatie van de leerwerklijn Schoonmaak. RuimBaan helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij integratie en participatie in de maatschappij. Een begeleidingsproces naar betaald en onbetaald werk, waarbij de vraag van de kandidaat leidend is in alles wat zij doen. RuimBaan streeft naar maatwerk, want alleen maatwerk resulteert in passende en duurzame werkplekken. Naast begeleiding in het proces ondersteunt en coacht RuimBaan de kandidaat waar nodig en gewenst. RuimBaan is in het bezit van UWV erkenningen en het Blik op Werk Keurmerk.

meer nieuws