IJspret op de LosserHof
Nieuws

IJspret op de LosserHof

25 januari 2019  |  deel dit bericht

Gisteren is de ijsbaan op de LosserHof in gebruik genomen. Het was een geweldige dag! Zo'n 200 cliënten hebben genoten van de ijspret. De chocomelk, oliebollen en warme stroopwafels waren niet aan te slepen! De ijsbaan was gistermorgen open en gisteravond was er een gezellige schaatsdisco.

 

Uit de Tubantia van 22 januari jl.:

Daarnaast is Losser sinds vorige week een ijsbaan rijker. Cliënten van de Losserhof hebben voor het eerst een eigen ijsbaan gebouwd op het complex en wachten met smart tot ze die in gebruik kunnen nemen. Het idee kwam van recreatiecoördinator Luc Beld. "Vorig jaar had ik zelf in de tuin een ijsbaan gebouwd. Toen ik dat vertelde aan mijn cliënten, werden zij hartstikke enthousiast. Volgend jaar moest ik ook maar zo'n ijsbaan bouwen op de Losserhof, zeiden ze."

Toen hij vorige week de weersvoorspellingen zag, moest hij snel schakelen. Hij vroeg buurman Volker, loonbedrijf in De Lutte, om medewerking. Die kreeg hij, in de vorm van een gesponsord zeil. "Vervolgens zijn we met vijf cliënten de baan gaan vegen, hebben we er banden langs geplaatst en verder de brandslang het werk laten doen."

Nu is het wachten tot er geschaatst kan worden. "Iedereen heeft het over de ijsbaan in Haaksbergen, maar hier op de Losserhof wordt over niets anders gepraat dan de eigen ijsbaan", zegt Beld enthousiast. "Alleen de voorpret maakt het het al dubbel en dwars waard."

Beld verwacht dat er morgen of donderdag geschaatst kan worden. "We hebben nog 1 à 2 centimeter nodig."

IJspret op de LosserHof

meer nieuws