Medewerker Maartje Knotter verdedigt proefschrift 'The Whole is More'
Nieuws

Medewerker Maartje Knotter verdedigt proefschrift 'The Whole is More'

21 januari 2019  |  deel dit bericht

Op 1 februari 2019 om 11.00 uur gaat Maartje haar proefschrift verdedigen in de aula der Universiteit van Amsterdam. Het proefschrift heeft als titel ‘The Whole is More’. A contextuele Perspective on Attitudes and Reactions of Staff Towards Aggressive Behaviour of Clients with ID in Residential Institutions.


In het kort gaat het onderzoek over het gegeven dat begeleiders tijdens het werken met mensen met een verstandelijke beperking in aanraking kunnen komen met agressie. Dit proefschrift beschrijft de invloed van agressie op de attitude en het gedrag van begeleiders. Hierbij is er veel aandacht geweest voor de invloed van factoren in de werkcontext zoals het teamklimaat en de geboden steun door deskundigen. Er is in dit proefschrift ook aandacht geweest voor de kwaliteit van trainingen, die ontwikkeld zijn om begeleiders te ondersteunen, die in hun werk geconfronteerd worden met agressie. Belangstellenden zijn welkom om de openbare verdediging bij te wonen. Het adres is Singel 411 te Amsterdam.


Indien u na afloop wilt mee lunchen dan graag een mail sturen naar het volgende emailadres: communicatie@detwentsezorgcentra.nl. Haar digitale proefschrift is op aanvraag beschikbaar. Stuur een mail naar hetzelfde e-mailadres.

meer nieuws