Viering Allerzielen
Nieuws

Viering Allerzielen

16 oktober 2018  |  deel dit bericht

In het hele land worden er begin november kerkdiensten / bijeenkomsten gehouden waarin de overledenen worden herdacht. Zo ook binnen De Twentse Zorgcentra. In het weekend van 3 en 4 november noemen wij de namen van de overleden bewoners en medewerkers van het afgelopen jaar. De familie van de overledenen wordt daarbij uitgenodigd.

 

De ervaring leert dat het onze bewoners goed doet om stil te kunnen staan bij wie ze missen. Is dat dan niet te zwaar? Nee, het geeft juist lucht dat je verdriet er gewoon mag zijn. En ook dat er woorden worden gegeven aan dat wat je voelt.

Wilt u meer weten over hoe er vorm wordt gegeven aan de verschillende herdenkingsvieringen op de verschillende locaties, lees dan hieronder verder.

 

't Bouwhuis

Zondag 4 november om 11 uur willen wij in de Samenloop op ’t Bouwhuis de mensen herdenken, om wie wij treuren, die we missen en wiens namen wij willen blijven noemen. Ik wil graag benadrukken dat er veel ruimte in de viering is voor het persoonlijke gemis van bewoners, die rouwen om een familielid of vriend, kennis, huisgenoot.

Deze viering zal iedereen de gelegenheid geven om op zijn eigen manier te gedenken. Dat kan zijn met muziek of het opsteken van een kaarsje of het noemen/opschrijven van de naam van een dierbare. Daarvoor is er in de viering een speciaal moment van ‘heilige chaos’, waarop alle aanwezigen letterlijk in beweging mogen komen.

Ik hoop dat veel bewoners de mogelijkheid krijgen om naar deze bijzondere viering te komen.

Hartelijke groeten, Anja Thönelt

 

de LosserHof

Op zaterdag 3 november om 11:00 uur herdenken wij in het OC de overleden bewoners en medewerkers van de LosserHof van het afgelopen jaar. Wij noemen hun naam, kijken naar een foto, luisteren naar muziek, steken een kaars aan en geven de vlinder met de naam mee aan de familie. Daarnaast zijn er de bekende rituelen die er altijd in onze kerkdiensten zijn: samen zingen, bidden en meeleven met een verhaal.

Is er iemand overleden in bijvoorbeeld uw familie en wilt u dat deze naam ook genoemd wordt, laat het me dan even weten. Dat kan door het sturen van een mailtje naar: jolien.bosdelange@dtzc.nl

Iedereen is van harte welkom! Samen maken we er een bijzondere ochtend van.

Hartelijke groeten, Jolien Bos

 

de ColckHof

Op zaterdag 3 november om 10:30 uur herdenken wij in de kerkdienst in De Colckhof de bewoners en medewerkers van regio Almelo van De Twentse Zorgcentra die afgelopen jaar overleden zijn. Familie en andere nabestaanden zijn uitgenodigd om mee te vieren en een kaars aan te steken. We noemen de namen, kijken naar hun foto en zoeken troost in verhalen en muziek.

Is er iemand overleden in bijvoorbeeld uw familie of bij één van je cliënten en wilt u dat deze naam ook genoemd wordt en/of een kaars aangestoken wordt, laat het mij dan even weten: marleen.westerhof@dtzc.nl

Welkom!

Hartelijke groeten, Marleen Westerhof

meer nieuws

 
16 oktober 2018