Kenniscafť - 22 november 2018 - Signalen bij mishandeling
Nieuws

Kenniscafť - 22 november 2018 - Signalen bij mishandeling

28 september 2018  |  deel dit bericht

Op donderdag 22 november van 16.00 tot 18.30 uur is er een Kenniscafé waarvoor dr. Wouter Karst als spreker is uitgenodigd. Wouter is forensisch (kinder)arts bij het NFI (Nederlands Forensisch Instituut). In het kader van de Week tegen kindermishandeling (19 t/m 25 november), neemt hij ons mee in zijn werkzaamheden bij dit instituut.

 

Wouter adviseert politie, OM en rechters in strafzaken rondom een vermoeden van (kinder)mishandeling. Hij voert forensisch onderzoek uit bij kinderen en onderzoekt medische dossiers en politiedossiers bij vermoedens van misbruik of mishandeling. Ook is hij bezig met een promotieonderzoek over dit onderwerp.

 

Zijn presentatie zal tijdens ons Kenniscafé gericht zijn op mensen met een verstandelijke beperking, en het proces dat wij bij De Twentse Zorgcentra volgen vanaf de eerste signalering bij cliënten. In navolging op het succesvolle Kenniscafé eerder dit jaar in maart door Aafke Scharloo (seksueel misbruik in de zorg) is ook deze avond een ‘niet te missen’ in uw agenda.

 

Locatie:

Ontmoetingscentrum LosserHof

 

Aanmelden:

Aanmelden kan door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@detwentsezorgcentra.nl

Medewerkers van De Twentse Zorgcentra kunnen zich aanmelden via intranet.

meer nieuws

 
16 oktober 2018