Nieuws van de Centrale CliŽnten Raad september 2018
Nieuws

Nieuws van de Centrale CliŽnten Raad september 2018

27 september 2018  |  deel dit bericht

De zomervakantie is weer voorbij. Het was een rustige zomer voor de CCR. Voor heel veel groepen lag dit anders. Daar moesten alle zeilen bijgezet worden. Er is met inzet van velen voor gezorgd dat de zomer positief is verlopen en er vele geluksmomentjes waren voor de cliënten.

 

Vlak voor de zomer heeft de cliëntenraad nog geadviseerd over de visie op Nachtzorg. In dat advies is door de raad benadrukt het belangrijk te vinden dat met de wensen van de cliëntvertegenwoordigers rekening wordt gehouden en dat zij zich gehoord voelen in de gesprekken over de invulling van de nachtzorg voor hun verwant.

 

Voor de eerstvolgende vergadering staan alweer diverse belangrijke onderwerpen op de agenda. De raad zal adviseren over de statuten en reglementen van de stichting, de visie op het plaatsingsbeleid en de klachtenregeling voor cliënten. Hierover meer in het volgende nummer. Verder is de centrale cliëntenraad met de Raad van Bestuur in gesprek over de betaalbaarheid van zaken voor cliënten. De raad heeft gemerkt dat de betaalbaarheid van o.a. deelname aan activiteiten onder druk komt te staan door het beperkte budget waarover veel cliënten beschikken.

 

Bovenstaande was slechts een greep uit de onderwerpen die in de vergaderingen van de cliëntenraad ter tafel zijn geweest. Mocht u nu geïnteresseerd zijn om eens mee te praten over een onderwerp, neemt u dan contact op met Dianne Baan, ambtelijk secretaris cliëntenraden, T. 088 430 4004 of per mail dianne.baan@detwentsezorgcentra.nl.

 

Namens de CCR
Jacob Pol, Voorzitter

meer nieuws

 
16 oktober 2018