Dementietafel 3 oktober a.s.
Nieuws

Dementietafel 3 oktober a.s.

28 augustus 2018  |  deel dit bericht

Dit is een uitnodiging voor cliëntvertegenwoordigers, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en hulpverleners van mensen met een verstandelijke beperking en ouderdomsproblemen waaronder dementie.

 

Bent u op welke wijze dan ook betrokken bij deze doelgroep, geef uzelf dan op en schuif aan tafel! Stel uw vragen, luister of praat mee over het thema: dementie-gerelateerde gedragsveranderingen op woensdag 3 oktober aanstaande van 19.00 - 21.15 uur, in het Kulturhus, Marktstraat 23 in Borne.

 

Deze avond komt Alain Dekker. Hij is onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar dementie-gerelateerde gedragsveranderingen. Dit zijn veranderingen in het gedrag die vaak voorkomen bij dementie. Deze veranderingen in het gedrag zorgen voor een mindere kwaliteit van leven, grotere lijdenslast en een grotere belasting voor familie en begeleiders. Alain Dekker gaat de meest recente informatie hierover vertellen.

 

De Dementietafel is een plek waar u in een ongedwongen en open sfeer elkaar kunt ontmoeten en uw ervaringen kunt delen. Ook kunt u antwoorden krijgen op vragen die gaan over zorg, ondersteuning en omgang. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee.


Programma:

19.00 uur Inloop met koffie en thee

19.15 uur korte inleiding

19.20 uur Alain Dekker vertelt over dementie-gerelateerde gedragsveranderingen

20.00 uur Pauze

20.15 uur Gespreksgroepen

21.15 uur Afsluiting

 

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden voor de Dementietafel bij Karin Padberg, ka.padberg@aveleijn.nl

 

Meer informatie:

U kunt zich richten tot Marloes Hermelink, marloes.hermelink@detwentsezorgcentra.nl


Klik hier voor de poster.

meer nieuws

 
16 oktober 2018