Karin Janssen in actie tijdens de Zomertoer
Nieuws

Karin Janssen in actie tijdens de Zomertoer

08 augustus 2018  |  deel dit bericht

Karin Janssen in actie tijdens de Zomertoer: ''Toen begin van de zomer de oproep werd gedaan aan medewerkers in de ondersteuning om zich aan te bieden voor hulp, heb ik mij direct aangemeld! Ik vind het belangrijk in deze tijden van krapte, hulp te bieden waar het nodig is. Daarbij vind ik het mooi meegenomen dat ik zo meer zicht krijg op wat het werken op onze groepen nu werkelijk inhoudt.

 

Bijna 3 weken geleden ‘mocht’ ik mijn eerste dienst binnen het primair proces draaien: een nachtdienst. Op donderdagochtend werd ik gebeld met het verzoek die avond de nachtdienst in te gaan. De bedoeling was om ’s middags/begin van de avond nog wat voor te slapen maar dat lukte niet echt; blijkbaar was ik toch meer gespannen dan dat ik verwacht had! Deze spanning viel vervolgens al snel van mij af. Ik heb zoveel mogelijk geholpen bij de verschillende werkzaamheden die gedaan moesten worden: meeschrijven bij de overdracht, helpen bij wisselliggingen en verschonen, bedden verschonen, etc. Met enthousiasme en verwondering heb ik ervaren voor welke cliënten wij allemaal zorgen binnen De twentse Zorgcentra, wat werken in de nachtdienst hier inhoudt en welke sfeer er op het terrein heerst in de nacht. Volgens mij een mooie win-win situatie: ondersteunen waar de behoefte is en voor mijzelf een verrijking!

 

Vervolgens zou ik afgelopen weekend een dienst van 16.00-20.30u op een woongroep draaien. Het leek mij goed om ook daar mijn bijdrage te leveren en te ervaren hoe het werken op een woongroep is. Ik stond echter ook al gepland als back-up voor de nachtdienst. Toen duidelijk werd dat er ziekte was bij de nachtdienst, is er iemand anders geregeld voor de dienst op de woongroep en heb ik nogmaals een nachtdienst gedraaid. Ook dit bracht weer wat nieuws: een andere samenstelling qua collega’s, andere cliënten, etc. Doordat ik wel beter wist wat me te doen stond, kon ik meer ondersteuning bieden en dat voelde fijn!

 

'Met elkaar relaxt de zomer door’ is wat mij betreft wel heel positief gesteld maar de Zomertoer brengt mensen volgens mij wel met elkaar in verbinding; en ik denk dat daar de kracht ligt! Het heeft mij tot nu toe in ieder geval veel gebracht, wat ik weer meeneem in mijn dagelijkse werk als P&O adviseur. Enne….. die dienst op een woongroep komt er zeker ook nog deze zomer!''

meer nieuws

 
16 oktober 2018