Kenniscafť's - 20 en 25 sept en 1 okt 2018 - LACCS
Nieuws

Kenniscafť's - 20 en 25 sept en 1 okt 2018 - LACCS

07 augustus 2018  |  deel dit bericht

Een goed leven is voor iedereen belangrijk. Voor mensen met een ernstige meervoudige beperking geldt dat net als voor iedereen. Echter, hoe kunnen we hieraan bijdragen? Deze doelgroep heeft een complexe zorgvraag en vaak weinig middelen om duidelijk hierover te communiceren. De methode ‘LACCS’ geeft hier wel een antwoord op.

 

LACCS is de visie op zorg die we binnen De Twentse Zorgcentra hanteren voor de doelgroep mensen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Wat vinden wij nu echt belangrijk voor deze mensen? Het gaat om vijf gebieden. Voor een goed leven moet het op alle vijf gebieden goed voor elkaar zijn. Deze vijf gebieden gaan over de menselijke behoeften die iedereen heeft: een lijf zonder pijn, lekker slapen, dingen doen die je leuk vindt, zo nu en dan iets nieuws ondernemen, je begrepen, geliefd en gewaardeerd voelen en verbonden zijn met de mensen om je heen.

 

LACCS staat voor:
Lichamelijk welzijn
Alertheid
Contact
Communicatie
Stimulerende tijdsbesteding


Tijdens dit Kenniscafé krijgt u eerst een korte theoretische uitleg over LACCS. Daarna gaan we verder met ervaringsoefeningen en casuïstiek. U gaat met meer kennis en inspiratie weer naar huis! Daar worden alle cliënten dan ook weer blij van! En het mooie is… Dit Kenniscafé wordt op 3 momenten op 3 locaties gehouden. Er is er dus altijd wel 1 bij u in de buurt!

Data, tijden, locaties:

  • donderdag 20 september van 16.00-18.30 uur op de LosserHof (Ontmoetingscentrum)
  • dinsdag 25 september van 13.30-15.30 uur in Wierden (Rijssensestraat)
  • maandag 1 oktober van 13.30-15.30 uur op 't Bouwhuis (Samenloop)


PS: Onder het totaal van alle deelnemers van de 3 Kenniscafe’s in september en oktober verloten wij 1 LACCS boek ‘Koffie met een Koekje’ van De Geeter & Munsterman waarin de LACCS-visie lekker duidelijk en makkelijk leesbaar wordt uitgelegd.

Vergeet u zich dus niet aan te melden! Dit kan door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@dtzc.nl

Medewerkers van De Twentse Zorgcentra kunnen zich via intranet aanmelden.

meer nieuws

 
16 oktober 2018