Met elkaar relaxt de zomer door: ‘Zomertoer De Twentse Zorgcentra’

 

Voor de komende zomerperiode heeft een aantal groepen problemen met de vulling van het rooster; meerdere diensten zijn niet ingevuld. De inzet van vakantiekrachten en flexmedewerkers biedt te weinig oplossing voor de invulling van de diensten. Met name op de LosserHof en ’t Bouwhuis is dit actueel en het betreft met name woongroepen. De afgelopen weken zijn veel medewekers bezig geweest met het oplossen van dit probleem door onder andere het opzetten van de zomertoer. Maandag 23 juli 2018 is de zomertoer gestart: een periode waarin we er met elkaar voor zorgen dat we het deze zomer vóór elkaar hebben! Daar zijn we trots op want wat hebben we met elkaar hard gewerkt om dit tot stand te brengen!

 

Alle hulp is welkom

We kunnen nog steeds alle hulp gebruiken en jij kan het verschil maken. Werk je in de ondersteuning en je hebt een zorgachtergrond, dan kunnen we niet zonder jouw bijdrage. Stel je beschikbaar en meld je aan. En ook al heb je geen zorgachtergrond, ook dan is jouw hulp onmisbaar. Ook jij kunt groepen ondersteunen/helpen met jouw inzet en beschikbaarheid. Denk hierbij aan huishoudelijke ondersteuning zoals koken, kleine activiteiten, vervoer en kleine hand- en spandiensten.
 

Aanmelden kan via:

Zomer2018Almelo@detwentsezorgcentra.nl

Zomer2018Enschede@detwentsezorgcentra.nl

Zomer2018Losser@detwentsezorgcentra.nl

 

De start van de zomertoer

Het is mooi weer, dus tijd om te picknicken! In het kader van de zomertoer krijgen alle groepen een gevulde picknickmand. Hierin zitten lekkernijen, een strandbal en de vakantiekrant. Collega’s van diverse afdelingen helpen een handje met het uitdelen van de manden. Op de LosserHof reden Bas, Ronald en Katja van de dienst HIFI (Huisvesting, Inkoop, Facilitair Bedrijf en ICT) in de Kikker het terrein over.

 

Vakantiekrant

Om iedereen te informeren over de Zomertoer is er een speciale vakantiekrant gemaakt. In deze vakantiekrant zijn de (extra) activiteiten voor cliënten die in de zomer plaatsvinden, opgenomen. Daarnaast staan er onderwerpen in waarmee medewerkers de cliënten kunnen vermaken, zoals recepten, puzzels, enz. Uiteraard is er ook aandacht besteed aan medewerkers die zich inzetten voor de zomertoer. De krant wordt ook naar cliëntvertegenwoordigers en vrijwilligers gestuurd. Bekijk hier de vakantiekrant.

 

In het nieuws

Afgelopen week zijn een aantal medewerkers van De Twentse Zorgcentra geïnterviewd door de Tubantia over de zomertoer. Lees hier het artikel. Daarnaast heeft regiomanager Anneke Morsink bij 1Twente een interview gegeven. Luister hier het radiofragment.

Medewerkers in actie tijdens de zomertoer
Collega's van stafbureau kwaliteit en veiligheid schenken ranja tijdens de gezellige BBQ op 't Bouwhuis. In het kader van de 'Zomertoer De Twentse Zorgcentra' steken zij de handen uit de mouwen.
Collega's steken zij de handen uit de mouwen tijdens de BBQ op 't Bouwhuis
Onze bewoners en deelnemers van De Twentse Zorgcentra zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de attentie die alle groepen en teams krijgen in het kader van de Zomertoer.
Collegaís van diverse afdelingen helpen een handje met het uitdelen van de manden.
Op de LosserHof reden Bas, Ronald en Katja van de dienst HIFI (Huisvesting, Inkoop, Facilitair Bedrijf en ICT) in de Kikker het terrein over.
De picknickmanden worden uitgedeeld op de LosserHof
De picknickmanden van 'Zomertoer De Twentse Zorgcentra' zijn uitgedeeld en medewerkers en cliŽnten genieten samen van alle lekkernijen tijdens het picknicken