Kenniscafť - 8 oktober 2018 - Maak mij niet DOWN, Syndroom anders bekeken
Nieuws

Kenniscafť - 8 oktober 2018 - Maak mij niet DOWN, Syndroom anders bekeken

15 juni 2018  |  deel dit bericht

Op maandag 8 oktober komt de bekende Belgische schrijver en spreker Karel de Corte naar ons Kenniscafé. In een inspirerende, interactieve lezing neemt Karel ons mee in de wereld van cliënten met het syndroom van Down. U bent van harte welkom!

 

'Inzicht opbouwen in de eigenheid en kwetsbaarheden van mensen met downsyndroom is een eerste noodzakelijke stap in het beter begrijpen van wat er in hen omgaat. Niet zelden zijn te hoge verwachtingen een direct gevolg van onvoldoende inzicht in de eigenheid van downsyndroom.

Daarom is het zo belangrijk dat we weten dat ze psychisch structuur vast kunnen zijn en de realiteit in een draaiboek proberen te gieten. Iedereen is erbij gebaat dat we erkennen dat velen naast een bijzonder open en laagdrempelige persoonlijkheid ook een gesloten, moeilijk toegankelijke kant hebben. We moeten ons realiseren dat veel mensen met downsyndroom zich minder goed via taal kunnen uitdrukken. Het is goed te weten dat we hen uit blokkades kunnen helpen, door hen in trapjes te benaderen. Hen even tijd geven, hen voorbereiden op wat te gebeuren staat en vooral begrip uitstralen zijn de sleutels om hen te helpen.'

 

Planning:

Inloop: 14.30 uur -15.00 uur

Lezing: 15.00 uur-18.00 uur (Let op: andere tijden dan gebruikelijk!!!)

Drankje/napraten: 18.00-18.30 uur

 

Locatie:

Ontmoetingscentrum LosserHof

 

Aanmelden:

Aanmelden kan door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@detwentsezorgcentra.nl

meer nieuws