Mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking kunnen bij De Twentse Zorgcentra terecht voor elke gewenste zorg. We kunnen de totale zorg op ons nemen, of delen ervan. Dit kunnen wij doen in je eigen thuisomgeving, maar ook op één van de woonlocaties van De Twentse Zorgcentra.

 

Kamertraining de Eekenhof

De kamertraining van De Twentse Zorgcentra leert je praktische vaardigheden die nodig zijn om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. We bieden deze kamertraining op locatie 'de Eekenhof' in Enschede.


Daarbij kun je denken aan:

  • Boodschappen doen
  • Koken
  • Schoonmaken
  • Wassen
  • Omgaan met geld


De begeleiding bestaat uit gespecialiseerde en geschoolde mensen die samen met jou doelen gaan stellen. Doelen die richting geven aan hetgeen waar jij aan zou willen werken. Iedere 3 maanden kijken wij samen met jou en je begeleider hoe het tot dusver is gegaan.


Voor wie is kamertraining?

De kamertraining is bedoeld voor jonge mensen met een verstandelijke beperking die graag zo zelfstandig mogelijk willen wonen. De begeleiding kan worden betaald vanuit een indicatie. Dit kan een indicatie zijn van de gemeente maar ook van het CIZ. Heb je nog geen indicatie dan kunnen wij helpen om deze aan te vragen. Hoe lang je kamertraining nodig hebt, hangt af van welke vaardigheden je aan het trainen bent. Wanneer je bijvoorbeeld oefent met koken dan doe je dit samen met je begeleider op de Eekenhof. Daarnaast is de duur van de training afhankelijk van de gestelde doelen, die samen met je begeleider zijn opgesteld. Er zal regelmatig worden gekeken welke voortuitgang er is geboekt.


Hoe ziet kamertraining eruit?

Samen met de begeleider van De Twentse Zorgcentra spreek je af op welke momenten je aan de gestelde doelen gaat werken. Dit kan bijvoorbeeld ’s middags na school of ’s avonds wanneer je werk erop zit.
De Eekenhof in Enschede is een woonlocatie van ’t Bouwhuis, in de wijk Roombeek. De cliënten hier hebben een eigen appartement en kunnen daarnaast gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer, waar verschillende koffie- en eetmomenten plaatsvinden.

 

Download hier de folder 'Kamertraining'.