Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente

Jaarlijks hebben honderden kinderen, jongeren en hun verzorgers in Twente hulp nodig met een spoedeisend karakter. De organisaties Ambiq, Aveleijn, De Twentse Zorgcentra, Intermezzo, Jarabee, JeugdGGz, Dimence, JP van de Bent, Karakter en Mediant GGZ hebben in 2014 samen een centrale toegang ontwikkeld en georganiseerd door middel van het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente.

 

Het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente gaat de komende tijd verder uitbreiden met zorgaanbieders die ook spoed- en crisiszorg leveren binnen Twente, waaronder ook enkele zorgboerderijen. Het gaat hierbij altijd om zorgorganisaties die ook een raamovereenkomst hebben met de gemeenten in Twente voor het leveren van zorg en begeleiding aan jeugdigen.

 

Door het creëren van één toegang zorgen de samenwerkende zorgorganisaties vanaf 1 januari 2015 voor een versnelde en verbeterde toeleiding tot de juiste hulp in geval van een crisissituatie. We willen hiermee het aantal opnames verminderen doordat kinderen en jongeren meteen de juiste hulp krijgen. Door de samenwerking wordt snel geschakeld tussen de zorgvormen en is de juiste expertise op het juiste moment aanwezig. Het liefst doen we dat in de thuissituatie, met de verantwoordelijke ouders/verzorgers. Als het echt niet anders kan, nemen we tijdelijk op, ook hier weer het liefst in een vertrouwde omgeving van het kind (of van de familie).

 

Contact

Meldingen voor het Coördinatiepunt Spoedzorg Jeugd Twente komen van Veilig Thuis, wijkcoaches, gemeentelijke regisseurs, huisartsen of specialisten. Voor hen is er nu één herkenbaar en laagdrempelig punt voor spoedhulp. Alle crisissen worden aangemeld via het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente telefoonnummer: 085 4846248.

 

Veilig Thuis Twente

De crisisopvang is in Twente centraal geregeld. Het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor Veilig Thuis Twente en erkende verwijzers. Het Coördinatiepunt Spoedzorg Jeugd Twente werkt daarbij nauw samen met Veilig Thuis Twente als centraal meldpunt voor mishandeling, misbruik en huiselijk geweld (24-uurs bereikbaarheid via het landelijke nummer 0800-2000). 

Nieuwsbrieven Veilig Thuis Twente