Bijzondere weeromstandigheden kunnen gevolgen hebben voor het vervoer van onze cliënten die gebruik maken van locaties van De Twentse Zorgcentra. Bij een weeralarm code oranje of rood betekent dit dat het KNMI het af raadt om de weg op te gaan. Het KNMI heeft een aantal criteria en een systematiek ontwikkeld voor de uitgifte van waarschuwingen met betrekking tot een weeralarm. Als er extreme of zelfs maatschappij ontwrichtende weersomstandigheden optreden, geeft het KNMI een waarschuwing voor extreem weer of een weeralarm uit. Daaraan wordt op dat moment ruchtbaarheid gegeven in de verschillende media en op de website van het KNMI. Klik hier om direct naar de site van het KNMI te gaan.

 

De Twentse Zorgcentra houdt zich aan de aan de richtlijnen van het KNMI. Het KNMI geeft in diens berichtgeving (www.knmi.nl) zoveel mogelijk provinciale informatie. Dat betekent dat voor De Twentse Zorgcentra de provincie Overijssel geldt.

 

De momenten waarop De Twentse Zorgcentra besluit om het vervoer van onze cliënten stop te zetten zijn:

  • Weeralarm van het KNMI rood.
  • Weeralarm van het KNMI oranje: op basis van de inschatting van de regionale situatie door de manager (bereikbaarheidsdienst) met medewerker Vervoerscoördinatiepunt (VCP); in overleg met regiomanager.

 

Opmerking

Bij afgifte door het KNMI van de code rood zal er in verband met de veiligheid van de cliënten niet worden gereden!! Bij afgifte door het KNMI van de code oranje wordt er afhankelijke van de regionale situatie ingeschat of er wordt gereden door de busjes.

 

Indien het besluit om niet te rijden buiten kantooruren wordt genomen zal er gelijk nadere informatie over de genomen maatregel worden gegeven op deze website. Afspraken rondom het vervoer van en naar dagbesteding: bekijk het "Afsprakenkader vervoer inclusief Weerprotocol".

 

Klachten?

Heb je een klacht over het vervoer van en naar dagbesteding? Vul dan dit formulier in en stuur het naar

vcp@detwentsezorgcentra.nl of bel naar ons Vervoerscoördinatiepunt 088 - 430 4170.