Overkoepelende organisaties

Er zijn diverse organisaties die als intermediair optreden tussen vraag en aanbod in Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Twentse Zorgcentra werkt samen met:

 

De Slinger (Almelo en Hengelo)

Stichting De Slinger spoort bedrijven en individuen aan om initiatieven en activiteiten te ondersteunen die de onderlinge samenhang in de maatschappij verbeteren. Zij staan voor Maatschappelijk betrokken ondernemen en burgerschap. De Slinger vervult een makelaarsrol, zij brengen partijen met elkaar in contact om matches te realiseren; extra handen, ervaring, deskundigheid en/of faciliteiten. De Slingerbeurs is een jaarlijks terugkerend evenement in Almelo en Hengelo. Bedrijven en ondernemers uit deze steden bieden gratis hun diensten en middelen aan. Lokale maatschappelijke organisaties kijken of ze het aanbod van de bedrijven kunnen gebruiken of bij wie zij een vraag kunnen neerleggen. Een match is gemaakt, zodra twee partijen elkaar in vraag en aanbod hebben gevonden.

Kijk voor meer informatie op www.deslingeralmelo.nl en www.deslingerbeurs.nl.

 

De Beursvloer (Enschede en Oldenzaal)

Een plek waar vraag en aanbod van maatschappelijke behoeftes elkaar vinden. Op dit jaarlijkse evenement wordt vrijwilligerswerk live ‘verhandeld’. Het is een leuke, unieke en inspirerende manier om bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden en iets voor elkaar te laten betekenen. Bij voorkeur is er sprake van tweerichtingsverkeer. Dit kan zijn in de vorm van een tegenprestatie als een rondleiding, taart bakken, vergaderruimte beschikbaar stellen of iets dergelijks.

Kijk voor meer informatie op www.beursvloerenschede.nl. en www.impuls-oldenzaal.nl/beursvloer/info/beursvloer

 

Stichting Present (Almelo, Hengelo, Oldenzaal en Enschede)

Stichting Present is een organisatie die samen met maatschappelijke organisaties een brug wil slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zij bouwen aan een samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingpresent.nl.

 

NLdoet

NLdoet is een jaarlijks terugkerend evenement in maart waarbij tienduizenden Nederlanders, maar ook bedrijven en gemeenten zich vrijwillig inzetten voor de samenleving. Aanmelden van klussen of inschrijven op een klus kan op www.nldoet.nl.