Ondersteuning of Hulp aan Huis

Als je er op eigen kracht of met hulp van je omgeving niet meer uit komt, kun je van ons zorg of ondersteuning krijgen. Zodat je bijvoorbeeld zelfstandig kunt blijven wonen. Hierbij staan jouw wensen en de wensen van je eventuele gezin centraal.

 

Thuisbegeleiding

Wanneer je zelfstandig of thuis bij je ouders woont, kan een bezoek van een ambulant begeleider je ondersteunen. Deze ondersteuning kan zijn op het gebied van persoonlijke verzorging, welzijn en welbevinden, helpen de juiste structuur te vinden voor het ordenen van post en financiën, vragen rondom opvoeding of bijvoorbeeld het overnemen van een deel van de zorg die je ouders/ verzorgers je elke dag geven.

 

 

Gezinsontwikkeling

Een gezin waarvan één of meerdere kinderen een beperking hebben vraagt soms specifieke opvoedingsvaardigheden. Of wanneer één (van de) ouder(s) zelf een (licht) verstandelijke beperking heeft, kan een specialistische gezinsbegeleider hen helpen opvoedingsvaardigheden te ontwikkelen. Bij beiden gaat het er om een kind een veilige opvoedingsomgeving te bieden, waarbij het kind zich uitermate kan ontwikkelen.

 

In een behandelplan wordt dit de doelen en de betrokkenen duidelijk beschreven. Doel is dat het gezin leert zonder hulp (of met minder specialistische hulp) verder te gaan.

 

 

Ontmoetingsplekken

In verschillende plaatsen organiseren we ontmoetingsplekken. Het doel van zo'n ontmoetingsplek is om zo dicht mogelijk in de buurt van de cliënten te zijn. Onze medewerkers bieden een luisterend oor, geven advies en soms worden eenvoudige zaken direct opgelost.

 

Overzicht ontmoetingsplekken per plaats:

 

Enschede
Losser
Nijverdal
Twenterand