VG Hackathon 2018 zit erop!
Nieuws

VG Hackathon 2018 zit erop!

16 april 2018  |  deel dit bericht

De Hackathon week zit erop! Helaas hebben we geen prijs gewonnen, maar er komt wel een vervolg aan hetgeen afgelopen week gestart is. En daar zijn we TROTS op!

 

Afgelopen vrijdag hebben we in Utrecht op het hoofdkantoor van de Rabobank samen met 30 andere organisaties onze oplossing laten zien voor de probleemstelling:

Hoe kunnen wij, bewoners van De Twentse Zorgcentra, met behulp van technologie aangeven welke emotionele ondersteuning wij nodig hebben?

 

Onze oplossing?

Een eerste prototype van een app voor horloge, telefoon en tablet. Bewoners kunnen met de app aangeven dat ze hulp nodig hebben, kunnen zelf kiezen wat voor hulp ze nodig hebben en kunnen direct in contact komen met hun begeleiding. De app geeft slimme, gepersonaliseerde suggesties aan bewoners om zelf met emoties om te gaan. Door middel van Kunstmatige Intelligentie wordt de app steeds slimmer en leert deze steeds beter welke suggesties een bewoner op een bepaald moment het beste helpen.

 

Afgelopen vrijdag kon u live meegenieten van onze pitch. Heeft u deze gemist? Klik hier om de hele pitch van de slotdag in Utrecht te bekijken.

Alle bestuurders, ook Anton Maas van De Twentse Zorgcentra, hebben de intentie uitgesproken om de gepresenteerde oplossingen verder te ontwikkelen. Bekijk hier het filmpje.

 

Hierbij willen we vooral alle bewoners en begeleiders van Welnaweg 90 bedanken voor het meedenken, hun onuitputtelijke energie en de prachtige verhalen: Roy, Esmeralda, Marco, Vanessa, Nanne en Jessica, super bedankt! Ook willen we Gerlo Leverink, vader van Femke, bedanken voor zijn waardevolle input.

 

Daarnaast veel dank aan iedereen die ons team deze week heeft ondersteund: Marloes van der Weide voor de mooie vlogs, Erik ten Dam van Buro ten Dam voor zijn ontwerp van het eerste prototype, Jurre Nijhuis van Terzake voor de beelden tijdens de hele week, Matthijs Noordzij van de vakgroep Psychology, Health & Technology bij Universiteit Twente, Xander Schoemaker van Nedap Healthcare en Suzanne ten Hoeve van de Rabobank.

Daarnaast nog een extra bedankje voor Heerlijk Happy en onze sponsor Café Sprakel voor de heerlijke maaltijden!

 

Klik hier om te bekijken hoe fantastisch de week voor ons team geweest is.

 

Meer info over de VG Hackathon 2018 (prijswinnaars, persbericht etc.) is te vinden op 2018.vghackathon.nl

meer nieuws

 
8 februari 2018


6 februari 2018


30 januari 2018