Kenniscafé - 15 maart 2018 - Seksueel misbruik/huiselijk geweld
Nieuws

Kenniscafé - 15 maart 2018 - Seksueel misbruik/huiselijk geweld

22 februari 2018  |  deel dit bericht

“Het probleem van herkennen van seksueel misbruik ligt niet bij de signaallijsten die we daar voor hebben. Het probleem ligt erbij dat we liever niet willen dat seksueel misbruik plaats vindt. We kijken liever de andere kant op om het niet te zien. Bij signaleren van misbruik zijn wij zelf onze ergste vijand.”

Aldus Aafke Scharloo.

 

Tijdens het Kenniscafé op 15 maart a.s. hebben we de prachtige kans gecreëerd om Aafke Scharloo, seksuologe/ psychologe en landelijke expert over misbruik in de VG zorg, live te spreken over het thema ‘Seksueel misbruik en huiselijk geweld’. Aafke zal in het Kenniscafé haar kennis en ervaring rondom dit thema met ons delen op een interactieve en inspirerende wijze. Er is ruimschoots tijd om in gesprek te gaan, je vragen te stellen en je een geheel eigen kijk op je eigen rol in het signaleren van seksueel misbruik of huiselijk geweld te vormen.

Ook zal het Meld- en AdviesTeam aanwezig zijn en onze eigen interne procedure ‘seksueel misbruik en huiselijk geweld’ toelichten. Kortom, een Kenniscafé dat je niet wilt missen…want dit is belangrijk!

Bekijk hier alvast een kort filmpje van Aafke.

 

Schrijf je in door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@dtzc.nl en wees van harte welkom op 15 maart a.s.

 

Locatie: Enschede, Grote Zaal Samenloop – Bouwhuis

 

Inloop vanaf 16:00 uur.

Start lezing 16:30 uur.

Napraten met een drankje tussen 18:00-18:30 uur.

 

meer nieuws

 
8 februari 2018


6 februari 2018


30 januari 2018