HACK DE ZORG!
Nieuws

HACK DE ZORG!

08 februari 2018  |  deel dit bericht

De Twentse Zorgcentra neemt deel aan eerste hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg

Ben of ken jij een cliënt van De Twentse Zorgcentra en heb jij een probleem, vraag of wens waarvoor nog NIEMAND een oplossing heeft bedacht? Stuur jouw idee vóór 22-2 naar hack@detwentsezorgcentra.nl

 

De zorg is in beweging, er dreigt een flink personeelstekort, en de technologie haalt de samenleving in. Dat vraagt om actie! Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april organiseren innovatoren vanuit het netwerk VG-innovators de eerste landelijke hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Tijdens dit evenement wordt er 4 dagen lang in teamverband binnen diverse zorgorganisaties gezocht naar een antwoord op de vraag:

Hoe kunnen we mensen met een verstandelijke beperking ook in de toekomst nog beter ondersteunen met behulp van technologie?

 

Ter afsluiting zullen de teams op de vijfde dag hun uitkomsten presenteren tijdens de Demoday. Hierbij kiest de jury een winnaar.

 

VG innovators netwerk

Om innovatie binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg naar een hoger niveau te tillen hebben innovatiemanagers van verschillende zorginstellingen, waaronder De Twentse Zorgcentra, de informele groep VG-innovators opgericht. Zij constateerden dat er een gat is ontstaan tussen de beschikbare innovaties en de bestaande behoefte in de sector. Dit komt voornamelijk omdat zorginnovaties vaak niet aansluiten bij de vraag vanuit de sector, omdat ze zijn gericht op een andere doelgroep zoals de ouderenzorg. Om hier verandering in te brengen gaan de deelnemers van de hackathon als collectief op zoek naar invulling van de behoefte vanuit de verstandelijk gehandicaptenzorg.

 

Naast de uitkomst van de prototypes laat deze hackathon ook zien dat zorginstellingen samenwerken om de algehele verstandelijk gehandicaptenzorg te verbeteren en zich te profileren als een innovatieve speler voor bedrijven.

 

Wilt u meer weten over de Hackathon, kijk dan op: www.2018.vghackathon.nl

 

meer nieuws

 
8 februari 2018


6 februari 2018


30 januari 2018


6 december 2017