Clienten vragen aandacht voor nieuwe verkeersregels 't Bouwhuis
Nieuws

Clienten vragen aandacht voor nieuwe verkeersregels 't Bouwhuis

12 januari 2018  |  deel dit bericht

PERSBERICHT

Met een ludieke actie hebben cliënten van ’t Bouwhuis aandacht gevraagd voor de nieuwe verkeersregels op het terrein. Samen met de wijkagenten John en Herman van politie Enschede hebben ze flyers uitgedeeld aan automobilisten.

 

Op de flyers staat dat ’t Bouwhuis per 1 januari 2018 een erf is geworden. Verder wordt aangegeven dat er alleen op de parkeerplaatsen geparkeerd mag worden. Het doel hiervan is dat het terrein veiliger wordt voor de cliënten.

 

De actie is een samenwerking tussen de werkgroep Parkeerbeleid van ’t Bouwhuis en de politie Enschede. De werkgroep bestaat uit cliënten en medewerkers van ’t Bouwhuis. De actie lijkt direct zijn vruchten af te werpen, want de parkeerplaats is een stuk voller dan eerst en er staan veel minder auto’s op het terrein geparkeerd. De cliënten hopen dat dit zo blijft en dat alle mensen die op ’t Bouwhuis komen, zich aan de regels houden.

-------------------------------------------------------------------

Zoals al aangekondigd, is ’t Bouwhuis sinds 1 januari jl. een erf. De belangrijkste regels zijn dan:

 

1.Parkeren op de grote parkeerplaats of in de blauwe zone:

  • Op P1 én P2 (direct links en rechts na de hoofdingang) mag u blijven staan zolang als u wilt. Let er wel op dat u netjes in de vakken parkeert, anders is de parkeerplaats te snel vol!
  • Mochten P1 en P2 vol zijn en kunt u geen parkeerplaats vinden, dan is er een tijdelijke oplossing: de lege ruimte tegenover Bouwhuislaan 12-14, bij de linnendienst, is per direct beschikbaar als parkeerplaats. Op korte termijn wordt daar ook belijning aangebracht. Uiteraard wordt er met spoed gewerkt aan een definitieve oplossing. Totdat die er is, blijft deze tijdelijke oplossing van kracht.
  • In de blauwe zone mag u met uw parkeerschijf maximaal 2 uur blijven staan. Deze parkeervakken zijn bv. bedoeld voor cliëntvertegenwoordigers die een cliënt wegbrengen of ophalen, schone was of boodschappen brengen en nog even snel een kop koffie drinken. Of slecht ter been zijn. Etc etc.
  • Er zijn ook enkele gehandicaptenparkeerplaatsen. Hier mag u alleen parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart, goed zichtbaar achter de voorruit.
  • Op alle andere plekken mag u geen auto parkeren.
  • Er zal te zijner tijd nog een kleine extra parkeergelegenheid (P3) worden gerealiseerd achteraan op het terrein met name voor medewerkers die hun werkplek achteraan op het terrein hebben. Hier mag u ook de hele dag blijven staan. Als deze parkeerplaats gereed is, zullen we dat melden.

 

2.De maximale snelheid op ‘t Bouwhuis is 15 km/uur

 

3.Bewoners/wandelaars hebben altijd voorrang

 

Inmiddels zijn de verkeersborden op het terrein geplaatst en op een later moment zal ook de belijning verder aangepast worden.

 

Mocht u vragen hebben over het parkeerbeleid, dan kunt u mailen naar Communicatie@detwentsezorgcentra.nl of bellen met 088 - 430 4017 (afdeling Communicatie).

meer nieuws

 
8 februari 2018


6 februari 2018


30 januari 2018


6 december 2017