Onterecht verstuurde facturen van Mediq
Nieuws

Onterecht verstuurde facturen van Mediq

31 oktober 2017  |  deel dit bericht

In 2017 heeft Mediq CombiCare en Mediq Diabetes (leveranciers voor stomamateriaal & diabetesmateriaal) onterechte facturen verstuurd naar cliëntvertegenwoordigers voor artikelen besteld door woongroepen van De Twentse Zorgcentra. Deze artikelen zijn besteld op naam van cliënten door woongroepen. Doordat de artikelen op naam van een cliënt besteld zijn, kan het voorkomen dat de factuur ook verstuurd is (via de zorgverzekering) naar de cliënt(vertegenwoordiger).

 

De afgelopen maanden zijn er meerdere facturen gecrediteerd door Mediq CombiCare en Mediq Diabetes en is voor de bestelde artikelen een factuur verstuurd aan De Twentse Zorgcentra. De kosten voor stomamateriaal & diabetesmateriaal voor cliënten die wonen binnen De Twentse Zorgcentra dienen door de organisatie betaald te worden en niet door cliënt(vertegenwoordigers). Het kan zijn dat er nog onterechte facturen verstuurd zijn, die nog niet bekend binnen de organisatie.


Inmiddels zijn woongroepen binnen De Twentse Zorgcentra op de hoogte van de juiste bestelwijze van stomamateriaal & diabetesmateriaal. De artikelen worden niet meer op cliëntnaam maar op groepsnaam besteld, waardoor de factuur ook verstuurd wordt naar De Twentse Zorgcentra. Van de cliëntaccounts bij Mediq waar groepen nog op klantnaam bestelden, zijn de machtigingen beëindigd zodat er niet meer op besteld kan worden.

 

Mochten er overhoop nog facturen voor stomamateriaal & diabetesmateriaal verstuurd zijn aan cliënt(vertegenwoordigers) voor cliënten die wonen binnen De Twentse Zorgcentra dan kan er contact worden opgenomen met het secretariaat EAD binnen De Twentse Zorgcentra via 088 430 4451 of SecretariaatEAD@detwentsezorgcentra.nl
Voeg bij een mail altijd de naam van de cliënt, geboortedatum, BSN nummer en factuur (of specificatie van de kosten in rekening gebracht door de zorgverzekering) toe. De Twentse Zorgcentra zal binnengekomen meldingen doorzetten naar Mediq en (indien van toepassing) zorgen voor een creditering van de gemaakte kosten.


Excuses voor het ongemak.

meer nieuws

 
6 december 2017