Kenniscafé - 16 november 2017 - Positieve gezondheid
Nieuws

Kenniscafé - 16 november 2017 - Positieve gezondheid

13 oktober 2017  |  deel dit bericht

POSITIEVE GEZONDHEID

 

Doelstelling:

Positief gezond, wat is dat nou? Je bent gezond of je bent het niet, je bent ziek of je bent niet ziek. Dat is toch gezond zijn? Niet ziek zijn dus…. maar is dat wel zo? Wat hoort bij je gezond voelen? En kun je je gezond voelen en toch iets mankeren? Hoe zit dat bij onze mensen hier binnen De Twentse Zorgcentra? Waar focussen we ons op als iemand zich ”niet gezond” voelt. Het lichamelijke ongemak of ook op andere dingen zoals op plezier maken, mee doen met het dagelijkse leven enz.

 

'Heel enthousiast werd ik van de lezing die ik vanuit de familievereniging hoorde van Sasja…, deze werd vooraf gegaan door een lezing over Triple C. Wat een overeenkomsten !!!! Mijn mond viel bijna open van verbazing…het leven leven samen met de mensen die hier wonen in goede en in slechte tijden…een sprookje ??? Nee realiteit.

Geef je op voor deze beleving in het Kenniscafé, want dat is het.'

 

Ervaring Marie-José, eind 2016, bijeenkomst familievereniging.

 

Positieve gezondheid is een nieuw begrip in Nederland.

Veel mensen vinden dat ze gezond zijn wanneer ze geen lichamelijke klachten hebben. Positieve gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Ook mensen met een (chronische) ziekte of beperking kunnen zich gezond voelen.

 

Positieve gezondheid als vertrekpunt nemen betekent een trendbreuk in de gezondheidszorg.

 

Gezondheid breed bekijken betekent iets voor jou als persoon, als professional als organisatie en voor het netwerk! Vitaliteit en veerkracht op de uitdagingen van het leven zijn kernbegrippen. Een leven waard om geleefd te worden.

 

'We nemen jullie mee, vanuit de theorie als vertrekpunt (Machteld Huber, IPH), om verhalen te delen en geïnspireerd te worden om vanuit breed perspectief naar gezondheid en waardevol leven te kijken.'

 

Sasja Geurtse

 

Positieve gezondheid is het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven’.

Huber, BMJ 2011


Programma:

van 16:00 tot 16:30 uur inloop met een kopje koffie/thee

van 16:30 tot 18:00 uur Programma

van 18:00 tot 18:30 uur afsluiten met een drankje

 

Schijf je in door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@detwentsezorgcentra.nl

meer nieuws

 
6 december 2017


28 september 2017