Kenniscafť - 12 Oktober 2017 - Triple C
Nieuws

Kenniscafť - 12 Oktober 2017 - Triple C

26 september 2017  |  deel dit bericht

‘ANDERS KIJKEN NAAR PROBLEEMGEDRAG’

 

In het Kenniscafé Triple C willen we de deelnemers meenemen in de ervaringen van de betrokkenen bij de Pilot Triple C, die in de regio Losser is opgestart.

Cliënten willen geen cliënt zijn maar mens, en ook zo gezien worden. Het is confronterend om als begeleider je ervan bewust te worden dat we cliënten met probleemgedrag benaderen vanuit dit probleemgedrag. Vanuit het oogpunt van veiligheid lijkt dit soms logisch maar het kan het ook anders. Dat ‘anders’ ontstaat niet vanzelf. De behandelmethodiek Triple C geeft ‘anders’ praktische handvatten en een methodische werkwijze. Cliëntvertegenwoordigers, medewerkers en ondersteuners vertellen tijdens het Kenniscafé hun verhaal aan de hand van hun ervaringen met Triple C. Er is ruimte om vragen te stellen en antwoorden op te halen.

 

Doelstelling:

Het gewone leven ervaren, Triple C.

In Triple C gaat het erom dat cliënten het gewone leven ervaren. Zoveel als mogelijk. De begeleiders ondersteunen ze daarbij op basis van onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie samen competenties op te bouwen, door het bieden van een betekenisvolle daginvulling, waarbij er anders gekeken wordt naar probleemgedrag. Het zelfvertrouwen van de cliënt groeit, de stress neemt af en het problematisch gedrag verdwijnt naar de achtergrond.


Programma:

Kenniscafé Almelo (restaurant de ColckHof)

van 13:00 tot 13:30 uur inloop met een kopje koffie

van 13:30 tot 15:00 uur programma

van 15:00 tot 15:30 uur afsluiten met een drankje

 

Kenniscafé Enschede (Grote zaal, Samenloop, 't Bouwhuis)

van 16:00 tot 16:30 uur inloop met een kopje koffie

van 16:30 tot 18:00 uur programma

van 18:00 tot 18:30 uur afsluiten met een drankje

 

Schijf je in door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@detwentsezorgcentra.nl

meer nieuws

 
6 december 2017


28 september 2017