GP de LosserHof & Koetsentocht 't Bouwhuis
Nieuws

GP de LosserHof & Koetsentocht 't Bouwhuis

21 augustus 2017  |  deel dit bericht

Afgelopen weekend waren er weer leuke activiteiten op de LosserHof en 't Bouwhuis:

 

Grand Prix de LosserHof

Zo’n drie maanden geleden kwam een bewoner van de LosserHof bij de afdeling Recreatie met de vraag of het mogelijk was om eens een skelterrace voor de bewoners van de LosserHof te organiseren.

Een ontzettend leuk idee, dat daadwerkelijk is geregeld. Afgelopen zaterdagmiddag 19 augustus was de eerste Grand Prix van de LosserHof een feit. Zo’n 15 coureurs stonden aan de start en er was ook aardig wat publiek op dit geweldige festijn afgekomen. De coureurs werden dan ook flink aangemoedigd tijdens de 9 manches die werden verreden rond de grote parkeerplaats.

 

De skelters waren voorzien van skelternummers en het startsein (het stoplicht) zorgde ervoor dat de races van start konden gaan. De baancommissarissen Thijs en Robin zorgden ervoor dat het parcours vrij van auto’s was en letten erop dat de coureurs zich aan de wedstrijdregels hielden. De coureurs moesten op het circuit blijven en mochten niet botsen. Ook onsportief gedrag werd niet geoorloofd. Maar oooh... wat waren ze fanatiek die coureurs; enkele officiële waarschuwingen moesten er aan te pas komen! Voor de veiligheid droeg iedereen een helm en een lichtgevend vest. Elke coureur mocht 3 keer aan de start verschijnen en degene met de meeste punten werd als winnaar uitgeroepen. Tijdens de pauze was er voor iedereen wat lekkers en natuurlijk ook wat te drinken. Ook voor de toeschouwers was er voldoende.

 

De spanning zat hem op het eind van de middag, wie had uiteindelijk gewonnen? Hierbij de uitslag:

  1. Baris
  2. Patrick
  3. Marco
  4. alle overige deelnemers.

Baris heeft dus het recht het hele jaar te mogen zeggen dat hij de snelste man is van de LosserHof op de skelter; een titel waar hij enorm trots op is!

GP de LosserHof

Koetsentocht 't Bouwhuis

Koetsenkeerls en Menclub de Twentse Marke

Gisteren, 20 augustus, boden de Koetsenkeerls en Menclub de Twentse Marke zo’n 200 bewoners, personeel en familie van De Twentse Zorgcentra, locatie ’t Bouwhuis, de mogelijkheid om een ritje te maken met diverse koetsen in het gebied rond Lonneker e.o.

 

Vanwege de grootte van de groep gebeurde het in twee rondes. De eerste rit startte rond 12.00 uur en de andere rit rond 13.30 uur.

 

Voor de deelnemers was dit een heel feestelijk gebeuren. Helaas kreeg de tweede groep een flinke plensbui over zich heen...

Koetsentocht 't Bouwhuis

meer nieuws

 
28 september 2017