Te verstrekken vergoedingen (EAD)
Nieuws

Te verstrekken vergoedingen (EAD)

03 juli 2017  |  deel dit bericht

Incidenteel ontvangen wij vragen van de cliëntvertegenwoordigers over een vergoeding van door u gemaakte kosten voor uw verwant. Het gaat dan om uitgaven die opgenomen zijn in het Zzp-tarief. Het zzp-tarief is het tarief dat het zorgkantoor uitkeert aan De Twentse Zorgcentra om onder andere zorg, huisvesting en eten en drinken voor cliënten te financieren.

 

Een voorbeeld hiervan is ouders die met enige regelmaat hun zoon of dochter thuis te logeren hebben. Soms wordt aan De Twentse Zorgcentra een vergoeding gevraagd voor de kosten die er zijn om een maaltijd te bereiden. Echter het wel of niet aanwezig zijn van een cliënt op de groep zorgt niet één op één voor een verlaging van de kosten voor een maaltijd. Er wordt over het algemeen voor meerdere cliënten gelijk gekookt en er is een vast team aan medewerkers aanwezig.

 

Bovenstaande geldt niet alleen voor de maaltijden, maar voor alle kosten die samenhangen met inwoning, verzorging, etc. De Twentse Zorgcentra verstrekt dan ook geen vergoedingen aan cliëntvertegenwoordigers van wie de verwant met enige regelmaat thuis verblijft.

meer nieuws

 
11 februari 2014