Even voorstellen... Jacob Pol, voorzitter CCR
Nieuws

Even voorstellen... Jacob Pol, voorzitter CCR

29 juni 2017  |  deel dit bericht

‘Vanaf 1 juli ben ik de nieuwe (onafhankelijke) voorzitter van de Centrale Cliënten Raad (CCR) van de Twentse Zorgcentra. Ik volg Gerard Harberink op, die de afgelopen 2 jaar voorzitter is geweest van de CCR.

 

Ik ben 61 jaar en, lang geleden dus, geboren en groot geworden in Emmen in de Zuid-Oosthoek van Drenthe. Na een tocht langs vele plaatsen uiteindelijk, midden jaren tachtig, neergestreken in Twente waar ik mijn vrouw leerde kennen, met wie ik samen twee kinderen heb die nu beide studeren aan de universiteit in Groningen. Na in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal te hebben gewoond, woon ik nu al vele jaren in Hengelo.

 

Ik heb zo’n 40 jaar in de zorg gewerkt, waarvan ruim 20 jaar bij Aveleijn. De laatste 10 jaren was ik daar als (regio) Directeur werkzaam. Daarnaast ben ik nog een paar jaar politiek actief geweest in Hengelo en ben ik lid geweest van een schoolbestuur. Van boeken krijg ik nooit genoeg en ik ben een groot muziekliefhebber. Ook kunst en cultuur hebben mijn interesse.

Naast dat ik momenteel voorzitter ben van de CCR, ben ik ook (onafhankelijk) voorzitter van de WMO-CR van de gemeente Hengelo.

 

Cliëntparticipatie heeft altijd hoog bij mij in het vaandel gestaan en dan vooral ook die participatie die behartigd wordt door ouders/verwanten om organisaties te stimuleren om het juiste met elkaar te doen.

Het papier is geduldig en kunnen we vullen met vele mooie woorden. Echter, het gaat er uiteindelijk om hoe we met elkaar omgaan, elkaar bejegenen en ervoor zorgdragen dat zij, die van onze zorg/ondersteuning afhankelijk zijn, inderdaad het Goede Leven krijgen dat wij met elkaar, voor hen, nastreven. En daar wil ik mij graag voor inzetten.’

meer nieuws

 
11 februari 2014