Oproep van de werkgroep EMB
Nieuws

Oproep van de werkgroep EMB

30 juni 2017  |  deel dit bericht

Binnen De Twentse Zorgcentra leven veel mensen met een (zeer) Ernstige Meervoudige Beperking (EMB). Over het algemeen een groep die uit zichzelf weinig van zich laat horen. Maar ook deze mensen willen dingen doen waar ze blij van worden. Vaak hebben ze daar de hulp van een ander bij nodig. Dichtbij in hun woongroep of dagbesteding, eenvoudig op hun eigen niveau en met deskundigheid van hun begeleider. Vooral om die deskundigheid te bevorderen is de werkgroep EMB binnen De Twentse Zorgcentra actief. De kerngroep bestaat uit Persoonlijk Begeleiders, Gedragskundigen, Cliëntvertegenwoordiger en een manager (uit de verschillende regio’s).

 

De kerngroep legt op dit moment de laatste hand aan een visiestuk op EMB, zodat dit voorgelegd kan worden aan het Managementteam. Na goedkeuring door het MT delen wij het visiestuk graag met u. Ook is de kerngroep in overleg met de afdeling Leren & Ontwikkelen om te komen tot goede scholing op het gebied van EMB. Er zijn diverse methodes beschikbaar, maar deze moeten wel uitgedragen worden en binnen de organisatie geïmplementeerd worden.

 

Wilt u zich als cliëntvertegenwoordiger ook inzetten voor deze kwetsbare maar ook prachtige mensen? Stuur dan een mailtje naar ybleijenberg@hotmail.com

meer nieuws

 
11 februari 2014