Op de Slingerbeurs in Almelo (2 juni)
Nieuws

Op de Slingerbeurs in Almelo (2 juni)

08 juni 2017  |  deel dit bericht

Vorige week vrijdag 2 juni was de vrijwilligerscoördinator van Almelo aanwezig op de Slingerbeurs in Almelo. Zij heeft hele mooie matches gemaakt en genetwerkt tijdens deze Slingerbeurs in het atrium van het ROC. Er zijn in totaal 185 matches geweest, een recordaantal.

Op de eerste foto reikt voorzitter Henny Ganseman de Slingeraward uit, een hele mooi schaal van Artdesch uit Almelo.

 

Meer info op www.deslingeralmelo.nl

Bekijk hier de foto's:

Wat is een Slingerbeurs?

Bedrijven en ondernemers in Almelo bieden gratis hun diensten en middelen aan.
Vervolgens kijken lokale maatschappelijke instanties of zij het aanbod van de bedrijven kunnen gebruiken. Zodra twee partijen elkaar in vraag en aanbod hebben gevonden, spreken we van een match. Stichting De Slinger matcht het hele jaar door, maar tijdens De Slingerbeurs gebeurt het live. Letterlijk een levendige handel tussen vraag en aanbod dus. Deelname aan de slingerbeurs is geheel kosteloos.

Op de beursvloer gaan maatschappelijke intstellingen en bedrijven elkaar ontmoeten. Vraag en aanbod komt bij elkaar.
Bedrijven presenteren het aanbod op hun stand. Instellingen c.q. vragers bekijken bij welk bedrijf zij hun vraag neer kunnen leggen. Hierbij worden zij geholpen door echte hoekmannen. Elke match wordt door een notaris vastgelegd. Door een matchgeluid is elke match hoorbaar.

Doel van de beursvloer is om matches tot stand te brengen. Bedrijven, maatschappelijke organisaties, scholen en individuen kunnen een oproep plaatsen voor menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten of creativiteit.

 

Waarom meedoen?

De Slinger is hét merk voor maatschappelijke betrokkenheid. Bedrijven kunnen laten zien dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijke instanties laten zien dat zij het initiatief nemen om betrokkenheid in Almelo te vergroten.
De Slinger treedt op als intermediair en zorgt ervoor dat matches in de publiciteit komen. De Slinger wil hiermee het contact en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke instanties in de gemeente Almelo te bevorderen.

meer nieuws

 
12 juni 2017


11 februari 2014