Project brandveiligheid
Nieuws

Project brandveiligheid

29 november 2016  |  deel dit bericht

Binnen De Twentse Zorgcentra staat de veiligheid van cliënt en medewerker voorop. We willen dan ook dat onze gebouwen brandveilig zijn. Uiteraard is dit nu al het geval, maar De Twentse Zorgcentra wil dit op een (nog) hoger plan trekken. Daarmee wordt niet alleen voldaan aan de eisen die door de overheid gesteld worden, maar wordt de brandveiligheid op onze woningen gelijkwaardiger aan elkaar. Voor dit nieuwe beleid is verzwaard advies gevraagd aan de Centrale Cliëntenraad. De Twentse Zorgcentra loopt hiermee (samen met enkele andere organisaties) voorop binnen de Gehandicaptenzorg.

 

Uiteraard dient in eerste instantie het ontstaan van brand voorkomen te worden. Maar mocht er toch brand ontstaan, dan is het van belang dat de gevolgen zoveel mogelijk beperkt blijven. Medewerkers en BHV moeten voldoende tijd hebben om bewoners naar een veilige plaats te brengen. Dit kan door slaapkamers, appartementen en risicoruimten onderling en van de vluchtwegen te scheiden. Wanden, deuren en installaties dienen dan brandwerend te zijn.

 

In onze woningen zitten al de nodige brandscheidingen, maar met de nieuwe inzichten is hier opnieuw naar gekeken. Op meerdere plaatsen zullen extra brandscheidingen worden gemaakt en worden de huidige verbeterd. Daarnaast worden waar nodig extra deurdrangers geplaatst die er voor zorgen dat bij brand de deur dicht gaat (niet op slot!) zodat brand en rook zich niet kunnen verspreiden.

 

Wij zullen in december starten om de eerste woningen naar het nieuwe niveau te brengen. Wij streven er naar om eind 2017, begin 2018, de werkzaamheden in de laatste woningen af te ronden. Er is een gespecialiseerd bedrijf, Safety Service - Insignium, aangetrokken die de werkzaamheden uit zal gaan voeren. De monteurs hebben ervaring met het werken bij mensen met een verstandelijke beperking.

Na een inventarisatie en gesprek op de groep over de maatregelen en werkzaamheden zal een definitieve planning worden gemaakt. Uiteraard wordt u op de hoogte gebracht wanneer er op de woning of dagbestedingslocatie van uw verwant werkzaamheden zullen worden uitgevoerd.

meer nieuws

 
16 januari 2017


23 december 2016


23 december 2016


20 december 2016


1 december 2016


20 november 2016


14 november 2016


9 november 2016


25 oktober 2016


11 februari 2014