Persoonlijk begeleidster Chantal met bewoner Ron

Chantal Bus werkt sinds 2011 op ’t Bouwhuis in Enschede. Eind 2013 is ze met ‘haar’ bewoners verhuisd naar een prachtig complex aan de Eikenlaan. Hier werkt ze op een woongroep met bewoners met een meervoudig complexe beperking.

 

20 jaar terug werkte Chantal in de gehandicapten sector, toen met kinderen een lage verstandelijke beperking bij ZMOK school ’t Iemenschoer in Enschede Voordat ze bij onze organisatie aan de slag ging heeft ze nog een hele tijd als tandtechnisch laborante werkt. “Daar kreeg ik echter totaal geen energie van en langzaam aan begon het weer te kriebelen om in de gehandicaptenzorg aan de slag te gaan.”

 

“Ik zit hier echt op mijn plek” vertelt Chantal. “Vroeger werkte ik met hoog niveau cliënten en dat vond ik toen geweldig. Samen erop uit, dingen doen; de nadruk lag daar op de begeleiding. Sinds ik zelf kinderen heb sta ik echter met een heel ander gevoel op de groep. Zeker op een groep als deze waar veel verzorging nodig is. Mijn moedergevoelens kan ik niet uitschakelen, ik ben erg betrokken en doe mijn werk met liefde.” Ondertussen wordt bewoner Ron thuis gebracht en slaakt een kreet van plezier als hij Chantal ziet. Ondanks dat Ron geen antwoord kan geven, vraagt Chantal hoe zijn dag was “leuk dat je er weer bent Ron” terwijl ze hem een aai over zijn bol geeft.

 

“Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Elke dag ga ik echt met zoveel plezier heen. En ik krijg er nog voor betaald ook”  voegt ze er gekscherend aan toe. “Je krijgt zoveel waardering van de bewoners, de familieleden maar ook van directe collega’s.”